Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Landskapsbröd Bohuslän Bohuskaka

 
Skriv ut

Har ej testat det själv

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en degbunke. Smält margarinet och häll i mjölken. Värm till 37°. Lös jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av mjölkblandningen, sirap, salt, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig tills den släpper bunken. Täck över och låt jäsa 30 minuter. Ta upp degen på lätt mjölat bord och arbeta snabbt samman den. Värm ugnen till 275° och ställ in en plåt. Dela degen i 4 delar och rulla till bullar. Jäs dem på bakplåtspapper under bakdukar 20 – 30 minuter. Kavla ut bullarna, gärna med kruskavel, till runda kakor, ca 30 cm i diameter. Lägg kakorna, en i taget på varm plåt. Nagga med gaffel precis innan bröden sätts in i ugnen så att de inte jäser upp för mycket. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter tills kakan fått färg. Lägg kakorna ovanpå varandra och täck med bakdukar, så håller de sig saftiga.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.