Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonmuffins av dinkelmjöl

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En mycket god och mättande muffin av lingon, dinkelmjöl, havrekli, honung och fruktsocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Mosa lingonen med t ex en mixerstav. Tillsätt honungen och rör om med en sked. Blanda ihop de torra ingredienserna - mjöl, havrekli, fruktsocker, bakpulver, kanel och vaniljsocker.
  3. Blanda ägg, mjölk, olja och lingonmos i en separat skål. Blanda sedan ihop de torra och de våta ingredienserna och rör om till en slät smet.
  4. Fördela smeten i en muffinsplåt eller pappersformar. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.