En lyxigare lasagne med mycket smak och ljuvlig sås.
Kan serveras till vardags som till fest.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 190 grader.
Koka lasagneplattorna i en stor gryta med saltat vatten tills de nästan är klara. Låt rinna av och lägg åt sidan.
- Lägg fisk, mjölk, citronsaft, pepparkorn, lagerblad och persilja i en stekpanna och koka upp. Lägg på ett lock och låt sjuda i 10 minuter. Tag upp fisken och avlägsna eventuella ben eller skinnrester. Dela upp köttet i skivor. Sila och ta tillvara på fiskspadet.
- Skala och skiva löken. Kärna ur och hacka paprikan Skär zucchinin i tärningar. Smält smöret i en stekpanna och stek lök, paprika och zucchini i 2-3 minuter. Blanda i mjölet och stek ytterligare 1 minut. Tillsätt sakta fiskspadet, rör sedan ner vin, grädde och räkor. Låt sjuda i 2 minuter. Tag av pannan från spisen, tillsätt osten och krydda.
- Smörj en ugnsfast form. Häll i en fjärdedel av såsen och sprid ut den i formen. Täck såsen med 3 lasagneplattor. Häll på ytterligare en fjärdedel av såsen. Lägg ut fisken ovanpå och täck med hälften av såsen. Avsluta med ett lager lasagneplattor coh resten av såsen. strö cheddar- och parmesanost över.
- Gratinera i ugnen 25 minuter eller tills ytan är gyllene och bubblar. Servera lasagnen eventuellt med en sallad.
Publicerat den
6 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar