Godare med hemmagjord och bäst i salladsdressingen mm. Inte svårt.
Instruktioner
- Separera äggulan från vitan. Lägg gulorna i en vispskål, ta i senap, vinäger, salt och vitpeppar. Det går att smaka av och ta i mer senare.
- Vispa lite och sen börja droppa i olja, låt det smårinna ner och inte för snabbt, det måste hinna blanda sig med det andra så att det inte skär sig.
- Häll i olja tills majonäsen har en lagom konsistens och färg, smaka av och krydda mer om det behövs, det går att ha i mer vinäger också.
- Tips!
Om du ska göra dressing eller kallsås med majonäsen kan du krydda efter smak då, med salt och peppar. Ta med crème fraiche och grädfil, krydda efter smak.
Publicerat den
6 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tackar å sambons vägnar.
Samma recept som jag använder men jag har aromat och paprikapulver istället för vitpeppar och salt