- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Godare efterrätt har jag aldrig ätit. Den är paradisisk frisk, söt och gräddig, och med glass till så tror man att man är i Paradiset. Med andra ord den är himmelsk god!
Receptet är från min skolkökstid och är min absoluta favorit till storhelgerna och då särskilt till Nyårsafton.
Instruktioner
- Skiva bananer och apelsiner.
Dela apelsinskivorna i halvor.
Vispa grädde och florsocker lagom tjockt.
- Ta fram en stor glasskål och lägg ett lager grädde i botten. Därefter varvar du så här...
Apelsiner och bananer
Maränger
Grädde
Apelsiner och bananer
maränger
Grädde
Apelsiner och bananer
Maränger
Grädde
- Avsluta med grädden och garnera med banan och lite sockrade apelsinskivor.
Till sist lägg 4-5 maränger utspridda på toppen.
Om du vill, så garnera med några limeblad .
Servera vaniljglassen till.
- Tips!
Man kan variera frukterna hur man vill.
Såsom skivade jordgubbar, hallon, blåbär, kiwi.
Även inkokta körsbär, plommon och ungnsbakade äpplen kan man ha, men då serverar man detta vid sidan om,
grädd och marängswissen.
Mums fillibaba, smaklig spis!
Publicerat den
30 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här måste jag ju bara göra...låter så gott!!! Kram Eva-Lena.