Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mistrals köttfärspaj

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Pajen kräver en stor form.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Arbeta raskt ihop pajdegen och låt den stå kallt ungefär en timme.
  3. Fräs den finhackade löken med den finskurna svampen och köttfärsen. Dra pannan från värmen. Rör ner grovt hackad syltlök, klippt persilja, krossad vitlök och tomatketchup. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vispa grädden tjock som vaniljsås ungefär. Rör ner mjölet och äggulorna, ett i sänder. Tillsätt osten. Smaka av med kryddorna och ev. tabasco.
  5. Klä en pajform med degen. Stick pajdegen med gaffel och förgrädda i ca 10 minuter. Fyll formen med köttfärsröran. Bred osttäcket över och grädda pajen i ca 25 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Tova-Clara 22 januari 2008

    Mycket god, men mastig.

  • erdinger 26 maj 2008

    Underbart god. Har inte träffat någon än som inte har tagit en portion extra när jag bjudit på denna.

  • frippesr 13 april 2014

    Mycket god. En sak som kanske kan vara bra för andra är att för mig blev mängden lite mycket får min normala pajform.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.