Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkchokladkaka med äpplen

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Kladdkakor älskar alla och här kommer en variant med mjölkchoklad och äpplen. Baka den inte för länge, utan låt den hellre bli lite kletig.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform som är ca 23 cm i diameter och täck kanterna med kokos. Klä botten med bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen bruten i bitar. Rör i blandningen tills chokladen också smält. Den bränner lätt fast så ha svag värme på spisen. Blanda vaniljsocker, vetemjöl och salt. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner smörblandningen. Vänd ner mjölblandningen och rör försiktigt till en slät smet. Kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Häll smeten i springformen och fördela äppleskivorna över formen. Tryck ner dem lätt i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan stå i ca 15 minuter innan du serverar den med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.