Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mojo rojo med salt potatis

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god sås från Gran Canaria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mojo rojo: Mixa alla ingredienser till en såsig konsistens, den ska ge en syrlig smak av vinäger, och tillsammans med de andra ingredienser väl sammansatta ge en god sås till potatis.
  2. Salt potatis: Koka potatis tillsammans med salt, vatten och citron i skivor. Häll bort vatten och citronskivorna, ställ potatisen på spisen i låg värme och låt dem torka, salta med fin salt och skaka kastrullen tills potatisen börjar få en vit yta.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • festmaten 15 april 2009

    Har ätit det här på Tenneriffa! Det är supergott att doppa de salta potatisarna i såsen!

  • feluco 16 april 2009

    Den är bra även som tillbehör till grilad kött eller fisk, eller som ensam rätt och tapas, det finns oxå en grön mojo som pasar bättre till fisk den görs med koriander eller persilja men med grön chili peppar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.