- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Dillfrön förstärker kräftsmaken. Kan varieras med mera fisk, då blir det en god gryta. Som buljongbas hade jag avkok på räkskal.
Om man vill kan soppan passeras innan fisk och kräftstjärtar går i, men jag uppskattar när det är lite tuggigt.
Instruktioner
- Räkskalen fräses i lite smör i kastrull. Häll på vatten så det gott och väl täcker. Koka ca 10-15 minuter. Sila av och spara buljongen.
Morot och potatis rives grovt. Paprika, purjo och vitlök hackas. Tomat hackas.
Hetta upp olja i stor kastrull. I med grönsaksriv/hack. Fräs runt och häll sen på räkskalsavkoket.
Smaksätt med hummerfond.
Låt koka ca 15 minuter. I med crème fraiche (kan uteslutas eller bytas ut mot kokosmjölk eller annan mejeriprodukt).
Dillfrön går i och laxfilén i kuber. Pressa i limesaften. Låt fisken gå färdig i soppan på eftervärme. Sist i med kräftstjärtarna.
- Servera med grovt bröd och god ost.
Publicerat den
2 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar