En elegant rätt där den lufttorkade skinkan och salamin får sällskap på tallriken av ett par härligt krispiga potatisrullar fyllda med mozzarella.
Instruktioner
- Koka potatisarna mjuka i lättsaltat vatten, häll av vattnet och låt dem svalna en aning. Skala och pressa ner potatisarna i en bunke med en potatispress.
- Vispa upp ägget. Skär mozzarellan i ca 16 tunna stavar. Blanda den pressade potatisen med det uppvispade ägget, parmesanost, örtkryddor, salt och peppar. Tillsätt eventuellt lite mjöl om degen känns för lös.
- Dela degen i ca 16 bitar och platta ut dem en aning och lägg en bit mozzarella på varje. Forma degbitarna runt mozzarellastavarna till avlånga rullar, ca 6 cm. Var noga med att täcka mozzarellan helt med degen annars rinner osten ut vid stekningen.
- Häll lite ströbröd på en tallrik och tryck och rulla potatisrullarna försiktigt i brödet. Se till att ströbrödet fäster runtom och stek sedan rullarna i solrosolja, tills de fått fin färg. Lägg dem på ett hushållspapper för att rinna av.
- Servera genast med lite kallskuren skinka, salami och en sallad.
Publicerat den
28 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar