- Serverar: 12 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Detta är en egen kombination med utgångsläge från min Nöttårta a la Malaga. Älskar banana split så detta är en superbra variant.
Instruktioner
- Tårtbotten: Vispa äggen skummiga (ca 8 minuter), tillsätt socker och vispa ytterligare ett tag.
Rör försiktigt ner mjöl, malda hasselnötter, riven choklad och bakpulver. Häll smeten i en smord bröad kakform.
Grädda i förvärmd ugn (180°C) ca 35-40 minuter.
- Låt tårtbotten svalna. Gröp ur (skär ut) tårtbotten...men behåll ca 2 cm i kanterna och i botten, det ska nu se ut som en skål.
Smula ner resterna från tårtbotten i en skål, tillsätt vispad grädde, vaniljvisp, rum (kan uteslutas), bananer, dajmkross, maränger och nötter. Rör ihop alla ingredienser och fyll därefter "tårt-skålen" med massan. Spritsa över chokladglasyr (eller färdigköpt chokladsås).
- Servera och njut!
Publicerat den
28 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här tårtan måste ju vara "förfärligt" smaskig. Denna ska jag göra till helgen. Waow! Tack
Jättegod tårta, smakar lite som marängswiss. Alldeles för mycket fyllning bara, fick inte i allt utan fick ha en skål bredvid med extrafyllning.