Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötfyllda stjärnor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Frasig deg och smakrik fyllning i en strålande kombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman smör, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt vispgrädden och arbeta snabbt samman till en slät deg. Låt vila kallt minst 30 minuter.
  2. Mal hasselnötterna och blanda dem med socker, äggvita och smör. Tillsätt apelsinskal och- saft. Arbeta snabbt samman till en smidig massa.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord. Sporra upp den i fyrkantiga bitar, ca 6x6 cm. Sporra snitt halvvägs mot mitten från varje hörn. Forma fyllningen till en rulle och skär i mindre bitar. Rulla till kulor och lägg i mitten på varje kaka.
  5. Lyft upp ena snibben i varje hörn och tryck fast ordentligt på mitten, så att de möts över fyllningen. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggula som vispats samman lätt med lite vatten. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.