- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Det här receptet kommer från Olof Viktors som ligger en mil öster om Ystad.
Instruktioner
- Dag 1:
Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i stången och tillsätt grädde, mjölk och honung.
- Vispa äggulor och socker luftigt. Koka upp gräddblandningen. Vispa ner den i äggskummet. Blanda väl. Häll tillbaka i kastrullen. Värm under ständig omrörning till 85 grader. Ta upp vaniljstången.
- Ta upp och krama vattnet ur gelatinet. Rör ner gelatinet i glassmeten, rör tills det löses upp. Sila glassmeten i en bunke.
- Kyl snabbt i kallt vattenbad. Täck med plastfilm och ställ kallt över natten.
- Dag 2:
Kör glassmeten i glassmaskin i 30-45 minuter. Frys in glassen i en form i minst 30 minuter.
Publicerat den
26 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar