Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost och skinkgifflar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Dessa gifflar har vi alltid haft med oss på långresor och utflyckter så länge jag kan minnas. I bilen, på flygplatsen, i skogen osv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör
  2. Smula jästen i degbunken, tillsätt salt & socker och häll över vattnet. Rör om så att jästen smälter. Tillsätt filmjölk, smör, ägg och större delen av mjölet.
  3. Arbeta till deg och låt jäsa i 30min. Ta upp degen och knåda den smidig. Kavla ut den till en stor kaka ca ½ cm tjock.
  4. Skär ut 12 st trekanter och lägg en skinka och en ostskiva på varje bit. Rulla från den breda sidan mot spetsen. Lägg gifflarna på en smord plåt och låt jäsa i ca 20 minuter.
  5. Pensla med ägg och grädda 8-10 minuter i 250 grader.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • agneta123_1 7 februari 2009

    kan man göra såna å sedan frysa in

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.