Dessa gifflar har vi alltid haft med oss på långresor och utflyckter så länge jag kan minnas. I bilen, på flygplatsen, i skogen osv.
Instruktioner
- Smält smör
- Smula jästen i degbunken, tillsätt salt & socker och häll över vattnet. Rör om så att jästen smälter.
Tillsätt filmjölk, smör, ägg och större delen av mjölet.
- Arbeta till deg och låt jäsa i 30min.
Ta upp degen och knåda den smidig.
Kavla ut den till en stor kaka ca ½ cm tjock.
- Skär ut 12 st trekanter och lägg en skinka och en ostskiva på varje bit.
Rulla från den breda sidan mot spetsen.
Lägg gifflarna på en smord plåt och låt jäsa i ca 20 minuter.
- Pensla med ägg och grädda 8-10 minuter i 250 grader.
Publicerat den
22 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
kan man göra såna å sedan frysa in