Saftig kaka med päron och krämig kolaglasyr på toppen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och vänd ihop allt till en jämn smet.
- Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25x35 cm. Häll i smeten. Skala och skär päronen i bitar. Fördela dem på smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt den svalna.
- Vispa ihop färskost, florsocker och kolasås. Bred glasyren över kakan. Dekorera kakan med mandelspån eller kokos. Skär den i rutor.
Publicerat den
8 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar