Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronrutor med konjak och choklad

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Stor som en cookie, och med en skvätt konjak som nästan gör kakan magisk. 261 kalorier per kaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda havregryn, mjöl, socker, salt och bakpulver. Dela smöret i mindre bitar och blanda ihop till en smuldeg med händerna.
  3. Klä en ugnsform 20x15 cm med bakplåtspapper. Tryck ut hälften av degen i bottnen på formen, se till att det blir hårt packat. Baka bottnen mitt i ugnen 15 minuter. Låt svalna något.
  4. Skölj, kärna ur och skär päronen i små kuber. strö dem över bottnen. Grovhacka chokladen och strö den över päronen. Skvätt konjaken över kakan. Smula över resten av degen. Baka mitt i ugnen 15 minuter. Låt svalna och servera kakan ljummen eller kall, skuren i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.