Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronrutor med kolasmak

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Låter gott detta ska jag ta och prova.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen. Smörj och bröa en liten långpanna. Skala och kärna ur de färska päronen. Skär dem eller de konserverade i klyftor. Bryt sönder nötterna. Smält det fasta fettet och häll i vätskan. Om flytande margarin används, ljumma enbart vätskan.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör ner sirap, matfett och vätska. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det. Häll smeten i långpannan. Fördela päronen jämnt i smeten. Strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan svalna lite. Skär kakan i rutor.
  3. Ugnstemperatur 200º

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.