- Serverar: 20 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Låter gott detta ska jag ta och prova.
Instruktioner
- Värm ugnen. Smörj och bröa en liten långpanna. Skala och kärna ur de färska päronen. Skär dem eller de konserverade i klyftor. Bryt sönder nötterna. Smält det fasta fettet och häll i vätskan. Om flytande margarin används, ljumma enbart vätskan.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör ner sirap, matfett och vätska. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det. Häll smeten i långpannan. Fördela päronen jämnt i smeten. Strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan svalna lite. Skär kakan i rutor.
- Ugnstemperatur 200º
Publicerat den
7 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar