Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronrutor med kolatäcke

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Saftig kaka med päron och krämig kolaglasyr på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och vänd ihop allt till en jämn smet.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25x35 cm. Häll i smeten. Skala och skär päronen i bitar. Fördela dem på smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt den svalna.
  4. Vispa ihop färskost, florsocker och kolasås. Bred glasyren över kakan. Dekorera kakan med mandelspån eller kokos. Skär den i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.