Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannkakor med fruktfyllning

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Pannkakor, crêpes, blinier ... kärt barn har många namn och pannkakor av alla slag älskas över hela världen, av såväl barn som vuxna. Här fyller du dem med ananas och bär och klickar crème fraîche ovanpå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl och socker. Vispa i mjölken, litet i taget, till en jämn smet och tillsätt äggen under fortsatt vispning. Smält matfettet och blanda det med smeten. Hetta upp en stekpanna och grädda tunna pannkakor.
  2. Häll bort spadet från körsbären och blanda dem med ananaskrosset. Värm blandningen på svag värme. Klicka fruktblandningen med en sked på varje pannkaka och rulla ihop dem. Lägg en klick crème fraîche på varje pannkaka, strö över farin och servera.
  3. Du kan byta ut ananasen mot andra frukter och bär, t ex jordgubbar, hallon eller äppelmos. Du kan också ersätta crème fraîche med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.