- Serverar: 6 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
God, snabblagad pastasås som dessutom är snäll mot plånboken. En vardagsrätt som också går att göra lite festlig till helgen.
Instruktioner
- Strimla purjolöken. Om den är väldigt stor, räcker det med 2/3 av purjolöken. Se till att få med det gröna, det blir finast!
Hacka löken.
Fräs purjolök och lök mjuka i smör eller margarin i en gryta.
Pressa ner vitlöksklyftan och låt fräsa med.
Lägg i tonfisken med hjälp av en gaffel. Fördela inte den för fint, utan låt den få vara i lite större bitar. Rör om och låt fräsa med.
Om röran har blivit torr, lägg i lite smör eller margarin i botten och låt smälta innan du strör över 4-5 msk vetemjöl och rör om.
Häll i crème fraichen och rör om.
Tillsätt mjölk, gärna standardmjölk, lite i taget. Rör om och låt såsen koka upp och tjockna. Häll på mer mjölk tills du tycker det blir en lagom tjock pastasås.
Krydda med salt (börja med 1 tsk) och svartpeppar (ganska rikligt).
Skär tomaterna i mindre bitar, med skalet på, och lägg ner i den avsmakade såsen. Låt allt bli varmt.
Servera med tagliatelle eller annan valfri pasta.
- För att göra maträtten lite festligare och få in ännu mer medelhavskänsla:
Häll lite olivolja över pastan.
Garnera pastasåsen med svarta oliver.
Ät ett gott bröd till.
Publicerat den
21 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Helt enkelt jättegott ,rekomenderas. Både mannen och barnet älskade den här såsen.
Tack för kommentaren! Kul att receptet uppskattades.
sjuktgott! gör detta recepte hur ofta som hellst, till och med folk som inte gillar tonfis tycker om dennan såsen :))
Väldigt gott och lätt att göra. Jag blandade i ca 1 dl chilisås också. MUMS! Saknade lite mer att tugga på så nästa gång ska jag blanda i stekta champinjoner.