Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Peanut butter cupcakes

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det finns en uppsjö av smarriga frostingar att glasera cupcakes med och det finns ingen hejd på alla roliga garneringar. Den här både god och enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  6. Hacka jordnötterna och varva dem med smet i formerna tills de är fyllda till 2/3.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  8. Peanut Butter Frosting: Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffet.
  9. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med jordnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.