Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pollysockerkaka i långpanna

 
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

Enkel, snabb och god kaka som går hem hos många. Perfekt till det stora kalaset, eller skär i bitar och frys in, så har du snabbt fixat fika, när oväntade gäster kommer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att provsmaka några Polly.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en långpanna, ca 25x35 minuter.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och yoghurt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, sikta ner i smeten och blanda försiktigt.
  4. Häll smeten i formen, strö på 2 nävar Polly och grädda ca 30 minuter i ugnens nedre del. Prova att kakan är klar med en sticka.
  5. Låt svalna och skär i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.