Kryddigt, gott och enkelt till vardags. Inte den smalaste maten kanske, men man kan ju välja en magrare variant på grädden, eller spä med lite mjölk om man vill.
Instruktioner
- Ugn 225° i cirka 45-55 min.
- Börja med att bryna färsen i stekpanna, därefter tillsätts currry och låt fräsa en kort stund. Om man vill ha en lite mer gul färg på gratängen kan man ta i extra gurkmeja. Salta och peppra.
- Varva potatisskivor och köttfärs med ett lager potatisskivor överst i en ugnssäker form. Häll på grädden och strö ett tunt lager ströbröd (kan låta konstigt med ströbröd, men detta är otroligt gott att göra på alla potatisgratänger) över potatisen innan den rivna osten fördelas över gratängen. Täck med ugnsfolie så att den inte bränns!
- Servera med grönsaker, t ex broccoli eller gröna bönor, och sallad.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
28 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar