Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med curryköttfärs

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Kryddigt, gott och enkelt till vardags. Inte den smalaste maten kanske, men man kan ju välja en magrare variant på grädden, eller spä med lite mjölk om man vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225° i cirka 45-55 min.
  2. Börja med att bryna färsen i stekpanna, därefter tillsätts currry och låt fräsa en kort stund. Om man vill ha en lite mer gul färg på gratängen kan man ta i extra gurkmeja. Salta och peppra.
  3. Varva potatisskivor och köttfärs med ett lager potatisskivor överst i en ugnssäker form. Häll på grädden och strö ett tunt lager ströbröd (kan låta konstigt med ströbröd, men detta är otroligt gott att göra på alla potatisgratänger) över potatisen innan den rivna osten fördelas över gratängen. Täck med ugnsfolie så att den inte bränns!
  4. Servera med grönsaker, t ex broccoli eller gröna bönor, och sallad.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.