Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatispannkakor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är något jag tycker är riktigt gott, särskilt med den strimlade råkosten till. Det ska vara något krispigt till den här sortens mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv eller mal potatisen grovt. Skala och riv ned löken i potatisen. Tillsätt brynt strimlat fläsk eller tärnat bacon. Blanda ned mjölet. Vispa upp ägget och blanda det i smeten.
  2. Grädda större eller mindre pannkakor i smord, het panna. Bred ut den ganska tjocka smeten så att pannkakorna blir så tunna som möjligt.
  3. Servera dem nygräddade med en sallad på vitkål, rivet äpple och grön paprika. Fläsket behöver inte nödvändigtvis blandas i pannkakorna utan kan serveras till, liksom också bacon eller korv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.