Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het frikadell- och potatissoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna nyttiga och värmande soppa är en hel måltid med både frikadeller och potatis i god buljong.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och dela den i klyftor. Finhacka vitlöken. Tärna potatisen och morötterna. Lägg lök, vitlök, persilja, kajennpeppar, ägg och ris i en mixer och mixa till en slät smet. Blanda fläskfärsen med rissmeten med händerna. Blöt händerna med kallt vatten och rulla 16 frikadeller. Ställ åt sidan.
  2. Koka upp buljongen i en stor kastrull. Tillsätt potatis och morötter och låt sjuda 15 minuter.
  3. Tillsätt frikadellerna, en åt gången, lägg på locket och låt sjuda svagt ytterligare 15 minuter tills grönsakerna är mjuka och frikadellerna genomkokta. Smaka av med svartpeppar, strö över persilja och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.