Den matiga salladen har en frisk smak med massor av goda kryddor. Granatäpplet friskar upp.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär zucchinin och aubergine i tunna skivor. Lägg skivorna på ett grillgaller och pensla med 2 msk olja på båda sidor. Strö över 1 tsk salt och rosta mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta ut grönsakerna och lägg dem i en skål. Tillsätt 2 msk olja och skalad, krossad vitlök.
- Skölj quinoan noga i ljummet vatten och låt rinna av. Lägg quinoan i en kastrull och tillsätt vatten, kanel och ½ tsk salt. Koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda under lock 15-20 minuter. Lägg quinoan i en skål och låt svalna. Hacka örterna och blanda ner i quinoan tillsammans med citronsaften.
- Halvera och kärna ur avokadorna. Gröp ur fruktköttet och skär det i bitar. Blanda ner avokadobitar, grillade grönsaker och russin i quinoan och rör om tills allt blandats ordentligt.
- Strö granatäppelkärnor och mandel över salladen. Servera genast eller förvara salladen i en lufttät burk i kylen 3-5 dagar.
Publicerat den
12 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar