Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quinoasallad med aubergine, mandel och mynta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Den matiga salladen har en frisk smak med massor av goda kryddor. Granatäpplet friskar upp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär zucchinin och aubergine i tunna skivor. Lägg skivorna på ett grillgaller och pensla med 2 msk olja på båda sidor. Strö över 1 tsk salt och rosta mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta ut grönsakerna och lägg dem i en skål. Tillsätt 2 msk olja och skalad, krossad vitlök.
  3. Skölj quinoan noga i ljummet vatten och låt rinna av. Lägg quinoan i en kastrull och tillsätt vatten, kanel och ½ tsk salt. Koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda under lock 15-20 minuter. Lägg quinoan i en skål och låt svalna. Hacka örterna och blanda ner i quinoan tillsammans med citronsaften.
  4. Halvera och kärna ur avokadorna. Gröp ur fruktköttet och skär det i bitar. Blanda ner avokadobitar, grillade grönsaker och russin i quinoan och rör om tills allt blandats ordentligt.
  5. Strö granatäppelkärnor och mandel över salladen. Servera genast eller förvara salladen i en lufttät burk i kylen 3-5 dagar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.