Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågkakor (Morfarbröd)

(1 kommentar)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta recept är komponerat av Christer Hansson

Ingredienser

Instruktioner

Smula sönder jästen i degbunken och lös upp den med ljummet vatten. Blanda i salt, matolja, sirap och mjöl. Arbeta ihop till en deg. Låt degen vila övertäckt i bunken av en bakduk i 15 minuter. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar och forma till runda bullar. Lägg den på 2 smorda plåtar och platta ut dem till runda kakor, ca 1,5 cm tjocka. Nagga/stick i dem på några ställen med en gaffel. Jäs bröden övertäckta av en bakduk i ca 40 minuter. Grädda på första falsen i ugnen i 225 grader, ca 15 minuter. Pensla kakorna med varmt vatten med lite fett i och låt svalna under en bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bappi 26 februari 2014

    Bakat dessa ljuvliga bröd idag. Så porösa och fina! Varmt tack för ett enkelt och gott recept med andra ord ett toppenrecept/ kram

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.