Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber och jordgubbskaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Helt ljuvlig och sommrig kaka som går snabbt att göra i långpanna. Man vill bara ha mer..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugen på 175 grader.
  2. Skär rabarberna i tunna skivor. Skär jordgubbarma i lite större bitar. Vänd dem försiktigt med florsockret och potatismjölet.
  3. Vispa äggen och sockret riktigt vitt och pösigt. Smält smöret. Häll i mjölken. Häll smörblandningen i äggen.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsockret riktigt noga. Blanda ner det i äggblandingen. Rör allt till en jämn smet.
  5. Smöra och bröa en långpanna. Häll i sockerkakssmeten. Skeda över rabarberna och jordgubbarna jämt över hela kakan.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 min. Känn med en sticka så kaka är färdig. Grädda inte för länge.
  7. Sikta florsocker över kakan när den kallnat alt ringla florsockerglasyr som du färgat rosa över kakan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • SusBjorkqvist 23 maj 2015

    Går det att göra med frysta jordgubbar?

  • Carl-Olof Öijmark 27 maj 2020

    Gott och räcker länge, då man gör det i långpanna. Som ströbröd kan man ta kokosflingor och riva lite vit choklad över innan man gräddar den. Grädda gärna under 20 min, så att den inte blir för torr. Går bra att ersätta jordgubbarna med texplommon.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.