Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rich chocolate cupcakes med Marabou ganache

(20 kommentarer)  
Rich chocolate cupcakes med Marabou ganache Rich chocolate cupcakes med Marabou ganache Rich chocolate cupcakes med Marabou ganache
  • Serverar: 24-28 portioner
Skriv ut

Gott med cupcakes.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält ihop smör och choklad över vattenbad eller i mikro Rör i socker. Låt svalna i 10 minuter.
  2. Vispa smör blandningen i 3 minuter (med en elvisp). Tillsätt ett ägg i taget och vispa i 30 sek innan nästa tillsätts. Sikta i mjöl, kakao, bakpulver och en nypa salt och vispa bara tills allt blandats ihop.
  3. Fyll formarna till 3/4 delar och grädda i 175 gr ca 25 min (eller 12-15 min om det är mini cupcakes), tills tandpetaren som du sticker i mitten utav cupcaken kommer ut torr.
  4. Ganache: Värm grädden tills den nästan kokar. Lägg chokladen i en skål och häll över den varma grädden, rör om tills chokladen smält helt. Låt svalna i kylskåpet (viktigt).
  5. Vispa sedan upp ganachen till en mjuk men ändå fast konsistens (vispa ej för mycket annars blir det grynigt). Spritsa eller bred över ganachen på cupcaken.

Liknande recept

Kommentarer (20)

  • alda96 12 september 2008

    wow de ser så fina ut jag som blir så sugen nu

  • martinalisasofie 19 oktober 2008

    Shit vad fina, blir verkligen sugen på att baka dem!

  • elodd001 12 februari 2009

    Ska verkligen pröva att baka dom :) , men jag undrar bara vilken temperatur på ugnen ska det vara?

  • elodd001 16 februari 2009

    Dom var jättegoda : D, dom var lagom söta och kladdiga, och marabou ganachen var pricken över i:et ; )

  • Linn95 19 juli 2009

    måste verkligen prova dom! :)

  • s-rosell 13 oktober 2009

    helt underbara :)

  • Frostiing 12 februari 2010

    Gud, jag måste bara pröva dem. Ser så GOTT ut!!!!

  • eva_jonte 29 november 2010

    Mums så goda dessa var :-))

  • emmaharaldson 9 april 2011

    Älskades av alla, dvs, vänner, familj och jobbarkompisar! Underbart god "kräm" :)

  • Yozzan 19 juni 2011

    Himelskt goda!

  • Jilliii 19 augusti 2011

    När blandar man i den smälta chokladen?

  • Jzetterberg 20 januari 2012

    Svårt att göra frostingen med laktosfri grädde, den blev snabbt grynig och inte speciellt fast. Annars mycket GOTT!!

  • gertluddpowwel 24 juni 2012

    Jättegoda! Jag som normalt sätt inte ens gillar cupcakes! Gjorde dem med mörk choklad och en egen frosting. Saftiga och smakrika!

  • Tessan28 29 juli 2012

    Dom var kanongoda!! Men vill veta vad jag gör för fel när krämen man har på blir för lös, spelar ingen roll hur länge jag vispade!? Snälla hjälp!

  • godis7 25 oktober 2012

    Har du varmluft eller ej, o vilken storlek på formarna?

  • niionstjej 20 november 2012

    Tessan28: Grädden och chokladen som du ska ha uppe på ska stå i kylskåpet minst 6 timmar, så jag brukar göra det dagen före. Kanske det funkar bättre för dig?

  • Cornelia123 16 januari 2013

    Utsökta

  • Cornelia123 17 januari 2013

    Helt underbara har aldrig smakat något godare

  • helenapersmark 19 mars 2013

    Såå goda!!

  • NergOo 28 juli 2013

    En av det godaste, min kille åt upp nästan alla på en dag! helt underbart! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.