Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökt laxpate

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till ett glas klirrande gott vitt vin

Ingredienser

Instruktioner

  1. Placera rökt lax, timjan, citronsaft och -skal i matberedaren eller mixen och kör tills ingredienserna är precis blandade
  2. Skrapa ner längs skålens sidor och tillsätt smör och ost. Krydda lätt med paprikapulver, cayennepeppar och svartpeppar.
  3. Kör igen till en inte helt slät blandning- där ska fortfarande finnas en del bitar. Krydda mer om det behövs
  4. Skrapa över smeten i en lufttät form. Täck över och ställ den kallt i kylskåpet tills paten fast. Tag fram formen ur kylskåpet minst 15 minuter innan den ska ätas och servera den tillsammans med frasiga kex

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.