Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Runda rågkakor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 55 minuter
Skriv ut

Godare än dom man köper.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Klicka i mjukt smör och tillsätt sirap, ättiksprit, salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet.
  2. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Jäs övertäckt i 40 minuter. Ta upp den på mjölat bakbord och dela i 4 bitar.
  3. Rulla runda bullar och kavla ut dem till kakor, 18 cm i diameter. Nagga med en gaffel och jäs i 45 minuter. Grädda i 225°C i 15 min.
  4. Pensla med vatten efter gräddningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.