Instruktioner
Skär nöt- och fläskkött i bitar och bryn i en stekpanna. Grovhacka löken och bryn även den tillsammans med pressad vitlök och gurkmeja. Lägg över i en gryta, tillsätt ölet och vattnet samt köttbuljongtärningen och tomatpurén. Koka upp. Skär rotsellerin i bitar. Skiva chilifrukten fint. Lägg över i grytan och tillsätt även svartpeppar och spiskummin. Har du tillgång till färsk libbsticka kan du lägga i ett helt blad nu att koka med. Det ger både djup och bredd åt aromen och lyfter de flesta grytor ett pinnhål.
Småkoka under lock ca 2 timmar.
När ca en kvart återstår av koktiden tillsätter du burken med chilibeans. Har du kokat för häftigt kanske du måste tillsätta lite mera vatten för att det inte ska bränna fast. Tillsätt även piri-pirisåsen nu. Ta en tesked i taget, rör om och smaka av så du får grytan så stark som du vill ha den.
När grytan är färdig har du i persiljan och rör om en sist gång.
Servera med ris eller bröd och ett mustigt öl.