Kycklingnuggets brukar gå hem hos barnen, så varför inte prova fisknuggets istället. Cornflakes ger den en krispighet.
Instruktioner
- Skär fisken i ca 3 x 3 centimeter stora bitar. Krydda med citronpeppar.
- Vispa upp ägget i en djup tallrik och doppa fiskbitarna däri.
- Krossa cornflakes lätt och blanda med ströbröd och salt.
Vänd fiskbitarna i blandningen.
Låt dem därefter torka cirka 5 minuter.
- Stek fiskbitarna i ganska rikligt med smör, cirka 3 minuter på varje sida.
Låt dom rinna av på hushållspapper.
- Sötsur sås:
Skala och hacka lök och vitlök och fräs hacket i olja utan att ta färg.
- Tillsätt tomatpurén och låt det fräsa med någon minut. Häll på vatten och tillsätt ättiksprit och socker. Låt såsen puttra cirka 10 minuter utan lock.
- Strö över maizenaredningen och låt koka 1 minut. Smaka av med salt.
Publicerat den
2 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar