Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisknuggets med sötsur sås

 
Skriv ut

Kycklingnuggets brukar gå hem hos barnen, så varför inte prova fisknuggets istället. Cornflakes ger den en krispighet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i ca 3 x 3 centimeter stora bitar. Krydda med citronpeppar.
  2. Vispa upp ägget i en djup tallrik och doppa fiskbitarna däri.
  3. Krossa cornflakes lätt och blanda med ströbröd och salt. Vänd fiskbitarna i blandningen. Låt dem därefter torka cirka 5 minuter.
  4. Stek fiskbitarna i ganska rikligt med smör, cirka 3 minuter på varje sida. Låt dom rinna av på hushållspapper.
  5. Sötsur sås: Skala och hacka lök och vitlök och fräs hacket i olja utan att ta färg.
  6. Tillsätt tomatpurén och låt det fräsa med någon minut. Häll på vatten och tillsätt ättiksprit och socker. Låt såsen puttra cirka 10 minuter utan lock.
  7. Strö över maizenaredningen och låt koka 1 minut. Smaka av med salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.