Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
Stöt saffran med en sockerbit och tillsätt det till de vispade äggen tillsammans med matfettet och mjölken. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner i smeten.
Grädda i smord form i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Garnera gärna med siktat florsocker.
Mycket god och luftig kaka, kommer definitivt att bakas igen/Kram
guardianlinda11 december 2009
Hej! Givetvis bakades denna kaka igen nu vid juletider.....Bakade närmare bestämt 3 stycken på en vecka....Den är underbart god och det bästa är att den blir godare och godare för varje dag....Kommer att bli minst en till kaka till julafton/Kramar Linda
JoohannaS25 november 2010
Saftig, god och enkel att göra! Jag använde kokos som "ströbröd" i formen, blev en extra liten piff.
vespan128 november 2010
Har gjort denna kakor i flera år till första advent så också denna gång. Hittade detta recept i en tidning och har skrivit av det på ett papper. Nu kan jag kasta "lappen" då jag hittade samma recept här i matklubben.
Detta är en verkligt god, saftig och lättgjord kaka. Den får en 5:a av mig.
wilma_moa6 december 2010
Verkligen jätte god kaka, saftig och smakrik. Bjöd på den i lördags och alla vänner vill nu ha receptet. :-)
zonale10 december 2010
Den här är helt underbar, ett säkert kort för oss saffransälskare. Full pott!
Cassiopeya22 december 2010
Mmmmmmmmmums! :)
Ninni8416 oktober 2011
Den var SUPER god o JÄTTE saftig....Kommer att göras flera gånger....
olretass15 december 2011
jag är sugen på din saffranskaka!kan jag få byta ut margarin mot smöret?
olretass15 december 2011
tina,jag ber om ursäkt-nåt var fel,jag skrev till dig,men katten följde med!!!
olretass15 december 2011
kan du ta bort den(katten)?jag skulle fråga dig,om det går att byta ut margarin mot smöret?tack.
Marre_W11 december 2012
Jättegod! Jag hade i två paket saffran och 1 dl russin också :-)
Mycket god och luftig kaka, kommer definitivt att bakas igen/Kram
Hej! Givetvis bakades denna kaka igen nu vid juletider.....Bakade närmare bestämt 3 stycken på en vecka....Den är underbart god och det bästa är att den blir godare och godare för varje dag....Kommer att bli minst en till kaka till julafton/Kramar Linda
Saftig, god och enkel att göra! Jag använde kokos som "ströbröd" i formen, blev en extra liten piff.
Har gjort denna kakor i flera år till första advent så också denna gång. Hittade detta recept i en tidning och har skrivit av det på ett papper. Nu kan jag kasta "lappen" då jag hittade samma recept här i matklubben. Detta är en verkligt god, saftig och lättgjord kaka. Den får en 5:a av mig.
Verkligen jätte god kaka, saftig och smakrik. Bjöd på den i lördags och alla vänner vill nu ha receptet. :-)
Den här är helt underbar, ett säkert kort för oss saffransälskare. Full pott!
Mmmmmmmmmums! :)
Den var SUPER god o JÄTTE saftig....Kommer att göras flera gånger....
jag är sugen på din saffranskaka!kan jag få byta ut margarin mot smöret?
tina,jag ber om ursäkt-nåt var fel,jag skrev till dig,men katten följde med!!!
kan du ta bort den(katten)?jag skulle fråga dig,om det går att byta ut margarin mot smöret?tack.
Jättegod! Jag hade i två paket saffran och 1 dl russin också :-)