Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransscones

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Underbart goda med en kopp te under mörka vinterkvällar. Eller varför inte till en mysig julfrukost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Koka upp mjölken med saffranet och låt svalna.
  3. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
  4. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
  5. Blanda ägg och saffransmjölk och de torra ingredienserna till en deg.
  6. Platta ut degen till två tekakor, skär ett kryss över kakorna och nagga.
  7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
  8. Grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.