Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig morotsbiff

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ska kryddas en hel del och man kan använda valfria kryddor allt efter vad biffarna ska serveras till. Kan ätas i bröd eller med ris och sås som på bilden. Kan även med tålamod rullas till köttbullar och stekas försiktigt. Är jätte lätta att göra, man kan blanda ihop smeten med en gaffel. Smeten kan även göras dagen förre. Går att frysas in!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lök, morötter och vitlök och riv sen dessa fint antingen på ett rivjärn eller matberedare. Blanda ihop med kryddorna, ägg och ströbrödet lite åt gången tills det får en konsistens ungefär som köttfärs.
  2. Låt det stå och svälla i 10 minuter och forma sen till biffar (valfri storlek allt efter vad dom ska användas till). Stek i smör eller olja först på hög värme och sänk sen värmen och låt dom stå på lägre värme tills dom har blivit fasta i mitten.
  3. Om man gör många så kan man bryna på dom först och sen lägga dom i ett fat och ställ in dom i ugnen.
  4. Servera med valfri tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.