Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga citronrutor med glasyr

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Friska och fräscha citronrutor med god citronglasyr. Glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa smör och socker poröst i en bunke. Tillsätt äggen och vispa en stund till. Tillsätt citronskal, saft och mjölk i äggsmeten. Blanda ihop mjölmix, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör ner det i smeten.
  3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 28x32 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan längst ner i ugnen i 25-30 minuter. Låt den kallna.
  4. Rör ihop florsocker och citronsaft till en glasyr. Bred ut den på kakan och toppa med lite rivet citronskal. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.