inte gjort själv men den såg så cool ut att ja ville dela med mig
Instruktioner
- Sätt ugnen på175°C och lägg margarinet i formen och ställ in i ugnen.
- Vispa ägg och socker pösigt i en matberedare.
Ta ut formen ur ugnen och rör runt, så margarinet täcker kanterna.
- Häll i margarinet, mjölken och karamellfärgen i matberedaren och vispa runt.
Strö formen med ströbröd.
- Blanda bakpulvret med mjölet och häll ner i matberedaren. Kör försiktigt tills allt blandats.
Fyll smeten i formen och ställ in i ugnen och grädda i ca 35 minuter.
Lossa kakan från formen och låt svalna.
Under tiden kakan svalnar gör du glasyren.
- Smält margarinet i en kastrull.
- Ta bort kastrullen från plattan och rör i florsocker och vaniljsocker.
Rör i äggulan och färgen. Ställ på platan och rör ca 2-3 minuter så allt blir ordentligt varmt.
- Häll glasyren på kakan och låt stelna. Dekorera.
Publicerat den
29 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mumsig som tusan var den! =) Gulligt att du länkar till min blog. =P Tänkte jag slänger in en bild på hur formen ser och och hur kakan var innan glasyren. Köpt på English Store i Linné i Göteborg. Rekommenderas varmt, för de har många häftiga formar... Kika gärna på mina andra recept både här och på min muffinsblogg! =)