Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fladdermuskaka med läskigt god glasyr

(1 kommentar)  
Fladdermuskaka med läskigt god glasyr Fladdermuskaka med läskigt god glasyr
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

inte gjort själv men den såg så cool ut att ja ville dela med mig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på175°C och lägg margarinet i formen och ställ in i ugnen.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en matberedare. Ta ut formen ur ugnen och rör runt, så margarinet täcker kanterna.
  3. Häll i margarinet, mjölken och karamellfärgen i matberedaren och vispa runt. Strö formen med ströbröd.
  4. Blanda bakpulvret med mjölet och häll ner i matberedaren. Kör försiktigt tills allt blandats. Fyll smeten i formen och ställ in i ugnen och grädda i ca 35 minuter. Lossa kakan från formen och låt svalna. Under tiden kakan svalnar gör du glasyren.
  5. Smält margarinet i en kastrull.
  6. Ta bort kastrullen från plattan och rör i florsocker och vaniljsocker. Rör i äggulan och färgen. Ställ på platan och rör ca 2-3 minuter så allt blir ordentligt varmt.
  7. Häll glasyren på kakan och låt stelna. Dekorera.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • missmuffin 2 januari 2008

    Mumsig som tusan var den! =) Gulligt att du länkar till min blog. =P Tänkte jag slänger in en bild på hur formen ser och och hur kakan var innan glasyren. Köpt på English Store i Linné i Göteborg. Rekommenderas varmt, för de har många häftiga formar... Kika gärna på mina andra recept både här och på min muffinsblogg! =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.