Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftigt kardemummabröd med äpplen

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Det här receptet är en skatt från min mormor. Det är väldigt enkelt, och otroligt gott. En favorit i min familj! Kan ätas som mjuk kaka till kaffet eller som efterrätt med lite vispad grädde eller vaniljsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en långpanna med måtten 30 x 40 cm.
  2. Skala, om du föredrar, äpplena. Kärna ur och skär i klyftor.
  3. Smält smöret och låt svalna. Vispa äggen riktigt pösiga med sockret. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och bittermandel.
  4. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet, tillsammans med smör och mjölk. Häll smeten i pannan. Tryck ner äppelklyftor och strö pärlsocker över.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i c:a 35 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.