En saftig och god tårta... för den som vill göra allt själv.
Instruktioner
- Häll havregryn i en bunke och häll över det heta vattnet låt stå och svälla tills det är ljummer (37 grader). Värm mjölken och oljan till 37 grader och lös upp lite av jästen i spadet häll i resten av vätskan samt de avsvalnade havregrynen, sirapen, salt och brödkryddor gör en deg som inte är allt för fast stjälp upp i 2 smörade och mjölade sockerkaksformar eller i en mindre långpanna låt degen jäsa i ca 40 min och grädda sedan i 175 grader mellan 40 min och en timme (allt beror på ugn och vad du använder för form) dela sedan de svala bröden på tre bottnar
- *************************************************************
Fyllning 1 läggs på första botten, lägg på nästa botten
- ***********************************************************'*
- Fyllning 2
skär skinkan i tärningar och blanda med philadelphia ost och finhackad charlottenlök. lägg på botten 2.
lägg sedan på "locket" och lägg plast över och låt vila tills nästa dag.
***********************************************************
- Vispa grädde hårt och blanda i majoniäs (inte med vispen utan med en sked el dyl) bred på tårtan. blanda hackade ägg och fin skuren gurka tryck fast runt kanten på tårtan lite pillrigt med det går man får ev torka rent lite från fatet när man är klar.
Garnera tårtan med räkor tomat och skinka strö ev över lite finhackad dill
servera och njut..... !
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ja du Miss Blaise, ha ha, god godare smörgåstårta (din) Fem poäng, Lennart.