Sätt ugnen på 200°. Smält smöret på svag värme.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål. Sikta mjölet i äggsmeten och blanda med luftiga tag. Tillsätt till sist det smälta smöret. Rör försiktigt så att det inte skvätter.
Dela 2 bakplåtspapper i vardera 4 delar och tryck ner 6 av dem i muffinsplåten. Fördela smeten däri ända upp till kanten.
Grädda i nedre delen av ugnen 15 min. Ta försiktigt ut formen och lägg på önskad fyllning på varje muffins. Tryck till mycket lätt och fortsätt grädda 10 minuter.
Ta ut formen och lyft ur muffinsen. Låt kallna.
Bred på eventuell topping och garnering.
Förslag på fyllning:
After eight
Dumlekolor
Center
Nougat
Nötcrem, nutella
Förslag på topping:
Kesella
Glasyr
Nutella
Mini nonstop
Mina blev mycket smarriga med en gottegrop innehållande päronmarmelad med saffran och chili och en mörk chokladbit (Drosste 72%).