Kourabiedes amigdalou heter dessa underbara kakor på grekiska.
Instruktioner
- Rosta mandeln i torr stekpanna. Låt den svalna. Mixa mandeln till ett fint pulver i en matberedare
- Mixa florsockret och smöret tills det blir riktigt poröst. Vispa ned äggulorna och apelsinjuicen. Blanda mjölet med vaniljsockret och bakpulvret och rör ned det lite i taget i smörblandningen. Var vaksam så det inte blir för fast. Precis när det slutat klibba har degen fått rätt konsistens.
- Knåda ned den malda mandeln och forma degen till avlånga eller runda kakor ca 1 ½ cm tjocka och 4 cm i diameter. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter.
- Ät genast eller förvara i burk med tättslutande lock.
Publicerat den
5 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mina nya favoriter tror jag! Har länge letat efter ett recept på mina favoriter, mandelkakor rullade i florsocker som man kan köpa på cafékedjan Pain de Francais - här har jag hittat dem! Möra och lite smuliga i konsistensen och underbar smak av mandel. Jag skippade dock apelinjuicen och tillsatte istället hackad marabou-choklad - rekommenderas :D !