Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörstekt torsk med syrlig gurksallad och pepparrotssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fräscht och lyxigt, till vardags eller fest är denna lättgjorda fiskrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär gurkan i remsor på längden med en osthyvel. Skiva rödlöken tunt. Blanda vatten, ättika och honung till en dressing. Vänd ihop dressingen med gurka, rödlök och hackad dill. Smaka av med salt.
  2. Rör ihop gräddfil och riven pepparrot. Smaka av med salt och en nypa socker.
  3. Salta fiskfiléerna och vänd dem i mjöl. Smält smör med olja i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Lägg i fisken, sänk värmen och stek 2-3 minuter per sida.
  4. Servera fiskfiléerna med gurksallad, pepparrotssås och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.