Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacos med kryddstekt lax och salsa "tricolore"

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Variera den klassiska tacosen med kryddiga bitar av lax och en färggrann salsa. Kanske en ny Tacofavorit?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda spiskummin, chilipulver, paprikapulver, cayennepeppar, 1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar i en bunke. Skär laxen i 1½ cm stora bitar. Vänd försiktigt runt fisken i kryddblandningen, se till att alla bitar blir täckta. Ställ åt sidan.
  2. Skala och skär rättikan i fina strimlor, eller riv den grovt på ett rivjärn. Lägg rättikan i en skål med kallt vatten. Låt stå och krispa till sig i kylen fram till servering.
  3. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär avokado och tomater i små tärningar och blanda med citronjuicen i en skål. Tillsätt avrunnen majs. Smaka av med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Vänd ner den grovhackade koriandern i salsan.
  4. Stek fisken i 1 msk olja ca 3 minuter i en stekpanna, den ska bli genomstekt. Värm taco tubsen enligt anvisning på förpackningen. Ta fram rättikan och häll av vattnet.
  5. Fyll taco tubsen med den kryddstekta laxen, salsa och övriga tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.