Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thekakor

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegoda thekakor som går snabbt att göra då dom bara skall jäsa en gång på plåten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka gröt på hälften av mjölken, salt och havregrynen. Lägg i smöret och sirapen i gröten och rör tills smöret smält. Tillsätt resten av mjölken.
  2. Smula sönder jästen i en bunke. Häll över grötblandningen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt ägget och blanda ner mjölet.
  3. Ta ut degen på mjölat underlag. Kavla ut den till en stor fyrkant. Använda en skål i lagom storlek och tryck ut thekakor. Lägg på bakplåt, nagga med en gaffel.
  4. Jäs i cirka 30 minuter under bakduk.
  5. Ugn 250°. Grädda mitt i ugnen cirka 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.