Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tigerräka med honung och ingefära

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kolla ursprunget så det är ekologiska eller miljömärkta jätteräkor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär vårlökarna i bitar om 3-4 cm. Hacka vitlöken.
  2. Häll i alla ingredienserna för marinaden i en bunke och blanda väl. Lägg i tigerräkorna och täckt över bunken. Sätt in i kylen 30 minuter.
  3. Häll i olivoljan i en het wok eller djup stekpanna och tillsätt vitlöken. Stek cirka 30 sekunder tills den fått färg.
  4. Häll i tigerräkorna med marinad och tillaga cirka 1 minut. Smaksätt med soja och honung och tillaga ytterligare 2 minuter. Slå slutligen i vårlöken med 30 sekunder kvar och blanda väl. Serveras med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.