- Serverar: 4 portioner
- Tid: 15 timmar
Skriv ut
Denna ligger klart högt på 10-topplistan. Funkar alltid, vare sig det är söndagsmiddag eller fest.....
Instruktioner
- 1. Sätt in i ugnen på 75°C.
Lägg den frysta steken i en ugnsfast form. Låt steken stå i ugnen i cirka 8 timmar, tills innertemperaturen är 60°.
- 2. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull, låt koka upp och sedan kallna. Lägg den varma steken, när den är klar, i den kalla lagen. Låt köttet ligga i lagen i kylskåp i 4 timmar. Om köttet ligger längre i lagen blir den alldeles för salt.
- 3. Skär sedan upp köttet i tunna skivor och servera med whiskysås, svartvinbärgelé och kokt potatis.
Publicerat den
15 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Riktigt god variant på tjälknöl! Testlagade en bit älgkött inför min kommande 40-års fest, supergod, jag kommer att servera hälften "vanliga knölar" och hälften "Whiskey-knölar", blir spännande att se vad som försvinner först...........
hur fixar man till whiskysåsen ??
Gjort denna några gånger och måste säga att denna är snäppet bättre än vanlig tjälknöl... :) en absolut favoriträtt som åter igen kommer att serveras i morgon
Gör på lördag