Tropiska rutor.

Tropiska rutor smakar som sol och ljumma vindar.

Betyg (1 röst)
Antal personer
30 st
Tropiska rutor.

Gör så här

Ugn: 175°
1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, och beströ den med kokos. Smält matfettet och tillsätt fruktjuicen.
2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Vispa ner smörblandningen.
3. Blanda samman mjöl med kokos, bakpulver och vaniljsocker. Rör till en jämn smet.
4. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter eller tills kakan har fin färg och är genomgräddad. Låt kakan svalna.
5. Smält matfettet till glasyren. Rör ner florsocker, kakao, vaniljsocker och fruktjuice. Rör till en jämn glasyr.
6. Bred glasyren över kakan och strö apelsinkulor ovanpå. Skär kakan i rutor. Kakan går att frysa utan glasyr.
Tips!
Plocka alltid fram alla ingredienserna till kakan innan du börjar göra smeten. Mjuka kakor går bra att frysa, men glasera dem då efter att kakan har tinat.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Smör eller margarin, Fruktjuice, Ägg, socker, Vetemjöl, Kokos, Bakpulver, Vaniljsocker, Smör, Florsocker, Juice, Kakao, Vaniljsocker, apelsinkulor
Visningar:
5049
Sparat:
168

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.