- Serverar: 35 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Goda! Mördegsbotten med chokladbitar, med en mjukseg nötkola som är lite nyttigare än tosca-varianten
Instruktioner
- Botten:
Bryn smöret och låt det svalna.
Blanda i alla sockersorterna.
Hacka chokladen och blanda alla torra ingredienserna.
Blanda ihop allt till en mördeg, tillsätt 1 msk vatetn och mer mjöl om det behövs.
Förgrädda i ugnen, 175 grader, i 10 min
- Kola:
Smält smöret och koka upp tillsammans med grädde och mjölk.
Tillsätt socker, sirap och vaniljsocker. Låt koka i 20 min
Mal hälften av nötterna och blanda i tillsammans med mjölet.
Hacka resten av nötterna och häll i kolan.
Rör till en ganska fast kola häll på mördegsbotten.
- Låt stå i ugnen 10 min.
Skär i rutor och låt svalna på galler
- *Om kolan blir för rinnig, låt koka lite till och häll i lite mjöl.
Publicerat den
12 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Testade att göra dessa och de blev riktigt omtyckta av vännerna :) Fick dem dock inte riktigt att se ut som dina, men goda var dom :)
Tack! Underbart goda.