Kul sommartårta, passar bra till midsommar kanske?
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman övriga ingredienser och vänd ner i smeten. Häll upp smeten i smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175°. Låt kakan vara kvar i formen i 5 minuter innan den stjälps upp på galler.
- Dela kakan i tre bottnar. Vispa samman äggulor, grädde och gelésocker i en kastrull och koka upp. Tag kastrullen från värmen och rör i vaniljsocker och kesella. Bred krämen på två av bottnarna och lägg den tredje bottnen upptill.
- Skölj och torka jordgubbarna. Tag bort blomfästet. Blanda florsockret med äggvitan och klicka eller spritsa på två "ögon" på varje jordgubbe. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och lägg en liten chokladprick mitt i varje florsockerklick. Ställ för att torka.
- Vispa grädden och gelésockret till fast skum. Bred eller spritsa grädden över hela kakan. Sätt ner jordgubbarna i grädden. Förvara kallt till serveringen.
Publicerat den
20 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar